Preuzima obavezu formiranja ZSO

Predsjednik Generalne skupštine Demokratske partije Kosova Abelard Tahiri rekao je na konferenciji za novinare poslije sastanka Predsjedništva, da je premijer Albin Kurti za Kosovo izneo štetan sporazum, kojim se preuzima obaveza za formiranje Zajednice srpskih opština, prenosi Koha.

"I same institucije Kosova na neki način osporavaju našu državnost. Član 7 utvrđuje šta će se graditi i šta ni bila autonomija Srba. Zajednica više nije pitanje, to je član 7, to je autonomija koju preuzimamo kao međunarodnu obavezu", rekao je on.

Tahiri je dalje reklao da nije prihvatljivo da poslanici vlade predlažu istražnu komisiju o nasilju nad ženama, dok postoje institucije koje bi trebalo da se bave tim poslom.

"Da većina predloži istražnu komisiju o nasilju nad ženama je strašno. To pokazuje da je ova vlast već dvije godine patila i propala u mnogim aspektima. Kako osnovati istražnu komisiju kada imate MUP, policiju, a vi ste postavili direktora OAK. Ova vlast je podbacila u mnogim aspektima, u mnogim procesima. Za nas je osnivanje ove komisije dobrodošlo. Ne postoji drugi način da ovo prođe osim ostavkom dvojice nadležnih ministara", rekao je on.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore