Gradonačelnik Peći i potpredsjednik LDK Gazmend Muhaxheri kritikovao je bivšeg premijera Kosova Ramusha Haradinaja u vezi sa razgraničenjem sa Crnom Gorom, na šta mu je lider Alijanse za budućnost Kosova odgovrio da je on uradio koliko je mogao u slučaju demarkacije, ali i da se zna od koga je nasleđeno to pitanje.

Muhaxheri je za Gazetu Blic rekao da postoje dvije partije, Samoopredjeljenje i Alijansa za budućnost Kosova, koje su od 2016. godine oštetile Kosovo fiktivnim temama, razgraničenjem i zajednicom, koje su, kaže, pretvorili u pitanja za mobilizaciju masa.

Haradinaj je na to uzvratio da bi Muhadžeri trebalo da shvati da je "ostao kopile pred vratima" i da i sam vrlo dobro zna ko je ostavio to pitanje nerešeno.

Haradinaj je rekao da su on i njegova stranka uradili koliko su mogli po tom pitanju iako su, kaže, bili sami.

"Moja stranka i ja, potpuno usamljeni po ovom pitanju, uradili smo koliko smo mogli, vratili razgraničenje u proceduru, čime smo obezbjedili pomirenje sa Crnom Gorom. Bilo bi dobro da pričamo o onima koji su zakuvali i udruženje i razgraničenje, a ne da upiremo prstom u one koji su pokušali da poprave nepopravljivo", naveo je Haradinaj.

Na riječi Muhaxherija, reagovao je i predsjednik opštine Dečani Bashkim Ramosaj rekavši da to razgraničenje nije uradio Haradinaj, već je nasljeđeno od stranke kojoj pripada upravo gradonačelnik Peći.

"Razgraničenje nije uradio Haradinaj, već ga je nasledio od vas".

Izvor: Kosovo Online/Gazetablic