Incident kod sela Banje

Policija Kosova izvjestila je večeras da se u selu Banje dogodio incident kada je vozač automobila odbio da posluša naredbe policajaca i zaustavi se, te je kako navode, ugrozio živote policijskih službenika, od kojih je jedan bio prinuđen da puca.

Policija Kosova saopštila je sinoć oko 19.20 časova, dok su njihovi policijski službenici bili na kontrolnom punktu u selu Banje na, kako navode – ilegalnom putu, tamo pristiglo vozilo marke Audi.

Policijski službenici na punktu su signalizirali vozaču da se zaustavi radi rutinske kontrole.

"Međutim, čim je vozač primjetio policajce koji su mu dali znak da stane, povećao je brzinu kako bi pobjegao, direktno ugrožavajući živote policijskih službenika“, saopštili su iz Policije Kosova.

Takođe navode da je "jedan od policijskih službenika bio prinuđen“ da upotrebi vatreno oružje, a kako bi izbegao direktnu opasnost po život i druge policijske službenike“.

Iz policije preciziraju da se ovo vozilo brzo udaljilo sa lica mjesta, takođe naglašavaju – ilegalnim putevima, kao i da preduzimaju operativne i istražne radnje na identifikaciji i hapšenju osumnjičenih.

Policijski službenici su potom zaustavili još dva vozila koja su stigla na tu lokaciju, a za koja se, kako tvrde, sumnja da su povezana sa prethodnim vozilom.

U njima je bilo pet osoba koje su upućene u policijsku stanicu radi ispitivanja i daljeg postupanja.

Iz policije poručuju da su "posvećeni sprovođenju zakonskih dužnosti i ovlašćenja u spriječavanju krivičnih djela preduzimajući rigorozne mere prema svakom pojedincu ili kriminalnoj grupi koja prekrši red, bezbjednost ili ugrožava živote policijskih službenika koji rade danonoćno da garantuju sigurnost naših građana na celoj teritoriji Republike Kosovo“.