Ne opraštamo zločine

Niti zaboravljamo niti opraštamo zločine počinjene tokom rata na Kosovu. Pravda za svaki neljudski čin prema nedužnom stanovništvu je neizbežna, upravo se objavom na Facebooku oglasio ministar unutrašnjih poslova Xhelal Sveçla, nakon što je tužilaštvo potvrdilo hapšenje Srbina Z.A., osumnjičenog da je počinio navodni ratni zločin na Kosovu 1999.

Specijalno tužilaštvo Kosova saopštilo da je policija uhapsila muškarca inicijala Z.A. srpske nacionalnosti, koji se tereti da je tokom februara i marta 1999. godine počinio krivično delo "Ratni zločin protiv civilnog stanovništva“.

Ministar Sveçla se odmah oglasio, poručivši da je obavješten o ovom hapšenju.

"Danas sam obavješten da je uhapšen državljanin srpske nacionalnosti koji se tereti da je tokom 1999. godine, kao službeno lice, koristio nasilje, mučenje i maltretiranje nedužnih albanskih civila. Optužen je i da je u saradnji sa srpskim paravojnim strukturama učestvovao u prinudnom protjerivanju građana Kamenice“, naveo je Sveçla.

Optužio je Srbiju za genocid.

"Srbija je izvršila genocid na Kosovu i to je opšte poznata činjenica. Počinioci krivičnih djela protiv nevinog stanovništva nikada nisu kažnjeni za ove zločine ili su kažnjeni minimalno“, rekao je Sveçla i dodao:

"Kako imamo svježu bol svakog potlačenog, zlostavljanog, protjeranog, masakriranog i nestalog građanina, pravda je neophodna, kasni, ali je neizbježna“, poručio je ministar MUP-a.