Podrška

Premijer Albin Kurti razgovarao je sinoć telefonom sa predsjednikom Turske Recepom Tayyipom Erdoğanom o posljednjem sastanku u okviru dijaloga u Briselu, o normalizaciji odnosa Kosova i Srbije, a turski predsjednik je pozdravio postignuti rezultat i izrazio podršku i spremnost da pruži pomoć, preneo je Reporteri.

Kako se navodi u saopštenju, Erdoğan je zahvalio Kosovu na solidarnosti sa državom i narodom Turske, koja nakon zemljotresa početkom februara prolazi kroz najgoru katastrofu u ovom vijeku.

Turski predsjednik je zahvalio pripadnicima KBS koji su tragali i spasavali ljude u ruševinama, kao i na proglašenju dana žalosti na Kosovu.

"Kurti je u ime vlade i naroda Kosova još jednom izrazio saučešće Erdoğanu i porodicama žrtava zemljotresa i narodu Turske. Zahvalio je Erdoğanu na gostoprimstvu u Istanbulu 3. februara, kada su imali veoma produktivan sastanak koji će poslužiti za dalje jačanje odnosa i trajnog prijateljstva između naše dvije zemlje”, dodaje se u saopštenju.

Kurti je rekao da Kosovo nije velika zemlja, ali “ima veliko srce” i pokazala je velikodušnost prema svima koji su u nevolji, pa tako i prema Ukrajincima i Afganistancima.

“Kosovo jeste i uvijek će biti uz prijateljske zemlje u njihovim teškim danima, posebno uz Tursku“, navodi se u saopštenju.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri