Lider SDP

Lider Socijaldemokratske partije Dardan Molliqaj pozvao je na protest protiv Vlade Kosova zbog Zajednice srpskih opština jer, kako smatra, razgovori koji se danas vode u Briselu nemaju za cilj priznanje, već je u centru francusko-njemačkog prijedloga Zajednica srpskih opština.

Molliqaj je, na dan kada se u Briselu sastaju premijer Kosova Albin Kurti i predsjednik Srbije Aleksandar Vučić, na Facebooku pozvao građane na protest i dodao da je dogovor u Briselu bez priznanja i da je u njegovom centru Zajednica srpskih opština.

"Znam da su mnogi od vas zaista vjerovali da Kurti neće formirati Zajednicu srpskih opština. Mnogi su mislili da su naše kritike subjektivne i vezane za naše 'račune'; sada nema ni ocjenjivanja ni analiza; dolazi kritični čas, dogovor koji nas čeka u Briselu je bez priznanja i sa Zajednicom u centru, tu je raspored i način realizacije", napisao je Molliqaj.

Dodao je da niko nema mandat da formira Zajednicu srpskih opština te da ako se desilo da je vlast tako nepovratno otuđena, onda su na Kosovu potrebni izbori ili referendum.

"Inače, protest na ulicama. Protiv Vlade, protiv Zajednice srpskih opština", naglasio je.

Izvor: Kosovo Online