Aktivisti Socijaldemokratske partije simboličnom akcijom postavljanja transparenta na zgradi vlade na kojem piše "Tenzije oko ZSO" ukazali su na današnji sastanak u Briselu između premijera Kosova Albina Kurtija i predsjednika Srbije Aleksandra Vučića, prenosi Ekonomija onlajn.

Na transparentu su nacrtani likovi Kurtija i Vučića kako sjede za stolom sa boksersim rukavicama dok se ispod stola rukuju.

„Ono što se može videti na ilustraciji je istina koja se desila u dijalogu Kosovo-Srbija koji je išao od dijaloga za konačni sporazum do prihvatanja Zajednice. Sve tenzije na sjeveru su bile tenzije za stvaranje Zajednice. Nikada na Kosovu nije bilo zatvorenijeg, manje demokratskog, transparentnijeg dijaloga. Građani i poslanici ne znaju šta se razgovara i šta se potpisuje. Kurti i Vučić sve vrijeme kao da su bili u sukobu, ali su potpisali sporazum u Briselu", objasnio je Dardan Molliqaj, predsjednik Socijaldemokratske partije simboliku plakata.

On je dodao da nije da njegova stranka želi da se protivi ovom sporazumu, ali da on nema priznanje u centru, niti priznanje pet zemalja EU koje ne priznaju Kosovo, već samo ZSO.

"Kurti je prekršio volju 200.000 građana koji su potpisali peticiju protiv Zajednice i svih aktivista koji su protestovali protiv toga“, rekao je Molliqaj.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online