Ambasador VB na Kosovu

Ambasador Velike Britanije na Kosovu Nicholas Abbott pozdravio je posvećenost premijera Albina Kurtija prijedlogu dijaloga o kojem će se razgovarati na visokom nivou u ponedjeljak 27. februara.

“Na prvu godišnjicu ilegalne invazije Rusije na Ukrajinu važno je da se učine svi napori da se očuvaju mir, stabilnost i bezbjednost u Evropi. Ponosni smo na bezuslovnu podršku Kosova ukrajinskom narodu, ovo je jasan znak demokratskih vrednosti Kosova. Kosovo ima važnu ulogu kroz konstruktivno angažovanje i pravljenje neophodnih kompromisa koji omogućavaju Kosovu i njenim građanima da napreduju. Jednako je važno obezbjediti bezbjedno i sigurno okruženje koje stvara prostor za održiv sporazum i normalizaciju odnosa”, napisao je Abbott na Twitteru.

On je ukazao da se Velika Britanija 17. februara, kao nepokolebljivi saveznik, pridružila Kosovu u proslavi 15 godina nezavisnosti.

“Petnaest godina nakon nezavisnosti, Kosovo ima priliku da napreduje u međunarodnoj integraciji, ekonomskom razvoju i izgradnji prosperitetne države. Uspješni pregovori će stvoriti tu budućnost”, poručio je Abbott.
  Izvor: Kosovo Online