Zastupnica VV-a

Zastupnica Pokreta Samoopredjeljenje Arbresha Kryeziu izjavila je današnjoj sjednici Skupštine Kosova da se ne smije dozvoliti da se na Kosovu prave podijele kao u Bosni i da bi trebalo jednoglasno da se kaže ne formiranju Zajednice srpskih opština.

Ona je na današnjoj sjednici Skupštine Kosova, na godinu dana od ruske agresije na Ukrajinu, rekla da je ovaj rat umnogome uzdrmao temelje na kojima je izgrađena i sama Evropska unija – mir, prenosi RTK.

Ona je istakla da se Kosovo od prvog dana rata svrstalo u demokratski svijet, osuđujući rusku agresiju i uvodeći sankcije Rusiji, ali ne i Srbija, koja kako navodi, ima za cilj da destabilizuje Zapadni Balkan.

"Mnoge demokratske države koje traže mir i stabilnost učinile su to isto, ali ne i Srbija, naprotiv, svrstala se uz Putina što nosi rizik od konflikt i destabilizacije na Balkanu. Srbija, koja nikada nije ugasila svoje teritorijalne pretenzije prema Kosovu, inspirisana i pod uticajem Putina, više puta je pokušala da naruši bezbjednost, integritet i teritorijalni suverenitet Kosova", rekla je ona.

Ona je istkla da ne treba dozvoliti bosnizaciju Kosova.

"Hajde da jednoglasno kažemo da 'Zajednica' ne prolazi”, rekao je Kryeziu.