Godišnjica

Godišnjica proglašenja nezavisnosti Kosova obilježena je u Beogradu, u organizaciji Kancelarije za vezu Prištine, saopštio je poslanik u Skupštini Srbije, Shaip Kamberi.

Da je proslava u organizaciji Kancelarije za vezu Prištine organizovana u Beogradu, potvrdila je i Ardita Sinani, savjetnica premijera Kosova

Kamberi se ovim povodom oglasio na Facebooku, sa dvije poruke u kojima je saopštio da je obilježavanje 15. godišnjice nezavisnosti Kosova organizovala Kancelarija za vezu Prištine.

"Ovo je prvi put od otvaranja Kancelarije za vezu da se Dan nezavisnosti Kosova obilježava u Beogradu", naveo je Kamberi uz više fotografija na kojima se vidi da se u prostoriji, gdje je postavljena zastava Kosova, okupilo više ljudi.

Kamberi se pored zastave fotografisao zajedno sa oficirom za vezu Prištine u Beogradu, Jetishom Jasharijem.

Prisustvovala je i Ardita Sinani, savjetnica Aljbina Kurtija.

"Posebna je bila proslava 15. godišnjice nezavisnosti Kosova u Beogradu. Veoma značajna simbolika. Upravo zato će priznanje realnosti od glavnog grada Srbije za Republiku Kosovo biti šansa za demokratizaciju Srbije", rekla je Sinani.

Ona smatra da je „priznavanje realnosti“ Srbije i  "poštovanje principa reciprociteta manjinskih prava u određenim državama" garancija za dugoročni mir na Zapadnom Balkanu.

Izvor: Novosti/Tanjug