Funkcioner LDK

Bivša poslanica, a sada funkcioner LDK, Shqipe Pantina smatra da se dogovor između Kosova i Srbije može postići ako postoji volja dvije strane, prenosi Ekonomija onlajn.

„Postizanje sporazuma između Kosova i Srbije je stvar volje obe strane, tako da ako premijer Albin Kurti ima volje za to, to je svakako moguće", kaže Pantina.

Pantina ističe da je za postizanje dogovora potrebno osnivanje ZSO, a ako Kurti dozvoli formiranje ZSO, šanse za dogovor su realne.

„Znamo šta se traži od Kosova za postizanje sporazuma sa Srbijom, a to je osnivanje ZSO. Ako Kurti osnuje ZSO onda su šanse za postizanje dogovora realne“, ocjenjuje ona.

Što se tiče sastanka 27. februara, Pantina smatra da će biti dogovora o detaljima sporazuma, napomnjući da Kurti i Vučić govore dva jezika i da su obojica dali signale da će potpisati sporazum, ali da traže opravdanja da zadrže podršku svojih birača.

„Ne vjerujem da će dogovor biti postignut na sastanku 27. februara, ali vjerujem da ćemo imati dogovor o kome će biti iscrtani detalji sporazuma. I Kurti i Vučić govore dva jezika, jedno izjavljuju u svojim lokalnim medijima, drugo pred međunarodnim predstavnicima, ali je važno kako se izjašnjavaju pred posrednicima, a u ovom slučaju su obojica dali signale da oni će potpisati sporazum. Oni jednostavno traže opravdanja da zadrže podršku svojih birača“, kazala je Pantina.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online