Politički analitičar

Politički analitičar Shemsi Jashari kaže da je slučaj Dehari izazvao neslaganja i da se koristi za obračun unutar Pokreta Samoopredjeljenje, prenosi Ekonomija onlajn.

"Unutar Pokreta Samoopredjeljenje u kom je sve bilo pod kontrolom i gdje je svaki poslanik znao šta i kad treba reći nastalo je neslaganje oko onoga što je Haki Abazi rekao novinarima jer odstupa od onoga što se očekivalo. Veliko je nezadovoljstvo kako se upravlja strankom”, kaže Jashari.

Dodaje da je Samoopredjeljenje u nekim trenucima koristio slučaj Dehari u svrhu političke kampanje i u trenucima kada je napadao opoziciju. Prema njegovim riječima, ovaj slučaj se takođe koristi i za obračun u stranci.

"Kada govorimo o slučaju Dehari, mislim da je Samoopredjeljenju dugo vremena koristilo u političkim kampanjama čak i za trenutke kada je napadao političke protivnike. Sada se čini kao da se Samoopredjeljenju vraćaju kao bumerang te optužbe nakon što je neuspjeh u pravosudnom sistemu, neuspjeh u policijskom sastavu naplaćen ministru ili direktoru policije. Sada kada se radi o položaju ministra, mora postojati politička odgovornost za ono što se događa u sistemu", rekao je Jashari.

Jashari ističe da politika ne sme da se miješa u ovaj slučaj kako bi on napredovao.

"Kancelarija državnog tužioca mora da obavlja svoj posao i da sama prikupi dokaze, ne bi se trebala miješati s politikom", rekao je.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online