Predsjednik PDK

Predsjednik Demokratske partije Kosova (PDK) Memli Krasniqi ocjenio je da Kosovo ne može da bude zemlja sa perspektivom, sve dok je inflacija nepodnošljiv teret za porodice, dok vlada “nema pojma” kako da razvije ekonomiju, te da se Kosovo prazni.

Krasniqi je na Facebooku napisao da kontinuirani napori za slobodu i nezavisnu i suverenu državu počivaju na plećima građana.

„Ono što je za mene tokom ove nedjelje bilo izuzetno motivišuće i istovremeno otrežnjujuće je susret sa osnovcima u Veleži, u Prizrenu, od kojih sam shvatio da su njihova očekivanja od zavičaja zaista važni”, dodao je on.

Krasniqi je rekao i da su zahtjevi mladih ispravni i da za njih treba uraditi mnogo više od promišljanja.

„Naša država ne može da pobjegne od odgovornosti koju ima prema njima. Nažalost, pod vladom Albina Kurtija, ne samo da ne vidimo rješavanje ovih potreba, već ne vidimo ni napore. Naprotiv. Građani, nove generacije, kao i one iz perioda nezavisnosti, ne mogu se nadati boljoj budućnosti, sve dok je ambasador poput Martina Berishaja, za kojeg se ispostavi da je akter međunarodnog skandala, zaštićen. I Kosovo ne može biti zemlja sa perspektivom, sve dok vlastodršci gaje protagoniste mafijaških afera“, dodao je on.

Dodao je da ne može da bude bezbjedne i stabilne budućnosti za zemlju kao što je Kosovo, koja ima potencijal da izvozi energiju, dok građani plaćaju najskuplje račune u regionu.

"To nije budućnost koju građani žele, za koju su se žrtvovali. Budućnost Kosova treba da bude sasvim druga priča. Tu budućnost moramo početi da živimo sada i bez odlaganja, zajedno, s ljubavlju i posvećenosti Kosovu naše djece“, napisao je Krasniqi.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri