Smenjen poslanik VV-a

Poslanik Samoopredjeljenja Haki Abazi rekao je sinoć da unutar poslaničke grupe Samoopredjeljenja ima mnogo nezadovoljnih poslanika, kao i da je poslanicima Skupštine Kosova, uključujući i manjinske, zaprećeno i rečeno da glasaju za njegovo razriješenje sa mjesta predsjednika Odbora za spoljne poslove, preneo je Dukagjini.

"Ima mnogo nezadovoljnih i mislim da su oni stub vrijednosti unutrašnje demokratije. Oni su govorili i govoriće“, rekao je Abazi.

On je optužio Dejonu Mihaili i Mimozu Kusari da su naredile njegovu smjenu. Takođe je naveo da debata unutar poslaničke grupe ima nultu vrijednost jer se uopšte ne odvija i da odluke donosi Mimoza Kusari.

Kako je rekao, postoje četiri razloga koji su doveli do sukoba između njega i predsjednika stranke Albina Kurtija, preneo je Reporteri.

"Izrazio sam svoje nezadovoljstvo na najprofesionalniji način kroz kanale i mehanizme funkcionisanja stranke. O tome se nije razgovaralo, ignorisano je. Ovo je postepeno dovelo do toga da nismo saglasni po pitanju lokalnih izbora, o tome kako se organizuje dijalog sa Srbijom, o internim izborima u Pokretu Samoopredjeljenje i o aspektima ekonomskog razvoja, posebno u oblasti privrede", rekao je Abazi na RTV Dukagjini.

Izvor: Kosovo Online/Dukagjini/Reporteri