Svečana sjednica vlade

Premijer Kosova Albin Kurti rekao je danas, na svečanoj sjednici vlade povodom 15. godina od proglašenja nezavisnosti Kosova, da nigdje u Evropi manjine ne uživaju prava kao na Kosovu, te istakao, pozivajući se na Zajednicu opština sa srpskom većinom, da se mora voditi računa da se taj balans ne naruši "eksperimentalnim formulama".

"Danas, na 15. godišnjicu nezavisnosti, mjesto je da se pohvalimo nečim što Kosovo radi veoma dobro, govorimo o pravima koja dajemo etničkim manjinama. Nigdje u Evropi manjine ne uživaju prava na svim nivoima kao ovdje. Na nama je da vodimo računa da se ovaj balans ne naruši eksperimentalnim formulama koje gdje god da su isprobane nisu donijele dobre rezultate", rekao je  Kurti.

Kurti je dodao da je Kosovo i primjer demokratije u regionu.

"Naša nezavisnost je postignuta ratom i žrtvom i biće ostvarena radom koji karakteriše dobre ljude Kosova koji rade za naše društvo i privredu. U ovoj proslavi moramo zapamtiti da je naš glavni zadatak da kada dođe 20. godišnjica, razlozi da mladi izaberu Kosovo za bolju budućnost i život budu uvećani i umnoženi", rekao je Kurti.

On je, takođe, zahvalio građanima rekavši da su oni ti koji zaslužuju najveće čestitke.

"Kosovo je primjer demokratije u ovom problematičnom regionu samo zahvaljujući vama, vi ste ti koji niste dozvolili i ne dozvoljavate da zloupotreba vlasti ostane nekažnjena na Kosovu. Vi ste ti koji zaslužujete najsrdačnije čestitke i zahvale za godišnjicu ove demokratije", rekao je Kurti.