Poslanik VV-a

Poslanik Samoopredjeljenja Haki Abazi potvrdio je danas da je iz ove partije dat nalog za njegovo razriješenje sa mjesta predsjednika Odbora za spoljnu politiku, i istakao da Albin Kurti sklanja one za koje smatra da bi mogli da ga ugroze na mjestu premijera, piše Reporteri.

Međutim, Abazi dodaje da on neće biti čovjek koji će glasati za rušenje Kurtijeve vlade.

"Naravno, za većinu vas ovo nije sasvim neočekivano. Nastaviću da transparentno i direktno iznosim svoje stavove o tome šta se dešava u parlamentarnom životu. Mislim da je glavno pitanje što gospodin Kurti misli da ću postati deo onih koji žele da ga obore. Kurti traži one koji žele da ga sruše sa vlasti. Ponavljam, ja nisam glas protiv Kurtijeve vlade. Imamo takvu političku situaciju u zemlji da opozicija ne može da sruši vladu", kaže Abazi.

Poslanik Samoopredjeljenja ističe i da "Grenell više ne vlada, a da Escobar nije ličnost koja se može porediti sa Grenellom".

"Nema racionalnog interesa za rušenje vlade. Ni u jednom trenutku ne činim ništa da postanem meta za epske neuspjehe Samoopredjeljenja tokom posljednje dvije godine - na lokalnim izborima, internim izborima, potpuno ubijanje unutrašnje demokratije, ostavljanje van pokreta najposvećenijih aktivista Pokreta i postavljanje izbornih ciljeva bez ikakve demokratske debate. Zatim neuspjeh u diplomatiji i posljedično pozicioniranju strateških saveznika protivno načinu na koji se odvijao dijalog. Napetost u odnosima sa Amerikom je realna. Nisu SAD krive, već mi što nismo uradili valjan posao u ovom pogledu. I četvrto je potpuni nedostatak obećanih reformi, posebno u borbi protiv kriminala i korupcije“, rekao je Abazi.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri