Poslanik LDK

Nedostatak lijekova, novih radnih mjesta, problemi u sektoru energetike, mladi koji emigriraju, finansijska nestabilnost, Kosovo bez novih priznanja i pogoršani odnosi sa partnerskim zemljama, rezultati su dvogodišnje Vlade Kosova, naveo je danas poslanik Demokratskog saveza Kosova Avdullah Hoti, prenosi Ekonomija onlajn.

Hoti je prokomentarisao rad vlade i ocjenio da mnogi od obećanih projekata nisu realizovani.

"Među onim projektima koji nisu realizovani tu obećane jaslice, stanovi za parove, priznanje Kosova i drugo. U međuvremenu, ono što karakteriše ovu Vladu, su velika migracija mladih, problemi na sjeveru i drugo", navodi Hoti.

Smatra da bi poslije dvije godine rada vlade trebalo lako pobrojati investicione projekte i otvorena radna mesta, ulaganja u škole i vrtiće, reforme u obrazovanju i zdravstvu, kuće izgrađene za mlade porodice.

Takođe, ističe da je obaveze vlade bila da se pobrine za nova priznanja Kosova, kao i da se Kosovo približi međunarodnim organizacijama.

"Ništa od ovoga nije ni na vidiku. Dvije godine upravljanja karakteriše veliki broj mladih koji su emigrirali, problemi na sjeveru,  haos u energiji, nedostatak lijekova i emigracija ljekara, uzastopni talasi privatizacije imovine, smanjenje realnih zarada, nedostatak kapitalnih investicija, povećanje trgovinskog deficita za milijardu eura, povratak Srbije glavnom trgovinskom partneru u regionu sa 371 milion eura uvoza, uvođenje dijaloga u ćorsokak, iritacija odnosa sa prijateljima i partnerima, sindikalni protesti i izgubljeni školski dani", naveo je Hoti.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online