Poslanica LDK

Poslanica Demokratskog saveza Kosova Rezarta Krasniqi kaže da nema transparentnosti u dijalogu sa Srbijom i da je premijer Albin Kurti dužan da izvesti Skupštinu zašto prihvata francusko-njemački plan koji ne sadrži konačno priznanje, prenosi Reporteri.

"Premijer Albin Kurti ima obavezu da članove Skupštine obavještava o procesu dijaloga, jer je upravo on bio u opoziciji kada smo podržali nekoliko rezolucija da mora da se izvještava prije i poslije svakog sastanka sa srpskom stranom. Do sada nismo vodili nikakvu debatu. Mi kao opozicija treba da ga pozovemo ubrzo nakon ovih sastanaka koje ima sa izaslanikom EU Miroslavom Lajčakom. Mogu reći da nema transparentnosti po pitanju dijaloga i francusko-njemačkog prijedloga", rekla je Krasniqi.

Što se tiče francusko-njemačkog prijedloga, Krasniqi kaže da ne može da komentariše jer još uvijek nije videla njegovu sadržinu.

"Ne mogu reći da li je prihvatljiv ili ne jer ga još nisam videla. Premijer treba da dođe u Skupštinu i izvesti o tom planu. Čula sam da plan ne sadrži međusobno priznanje, mi smo kao LDK podržali dijalog koji ima obostrano priznanje uvijek čuvajući ustavnost, integritet i teritorijalni suverenitet. Kurti treba da dođe i kaže građanima zašto sada prihvata osnovno priznanje kada smo tražili konačno i zašto se ovaj proces odugovlači", izjavila je ona.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri