Gradonačelnik Drenasa

Gradonačelnik Drenasa i član PDK Ramiz Lladrovci upitao je gdje bi Kosovo danas bilo da Kosovo nije proglasila nezavisnost, i bez partnerstva sa SAD i Evropskom unijom.

"Gdje bi bilo Kosovo da nije potpisan dokument u Rambujeu, gdje bismo bili da se OVK nije transformiala u Zaštitni korpus Kosova, da nismo prihvatili Ahtisaarijev paket, da nije proglašena nezavisnost, da nismo imali savez sa Amerikom i EU u istorijskim obrtima našeg naroda posljednjih decenija", napisao je Lladrovci u autorskom tekstu za Ekonomiju onlajn.

Upitao je i gdje bi bilo Kosovo da je poslušan Biden, kao potpredsjednik SAD, kada je i ličnim prisustvom pokušao da preokrene odluku skupštine u julu 2016.

"Ko je odgovoran za kašnjenje u otklanjanju reciprociteta, dok smo danas pokriveni robom iz Srbije, ko za nelegalne lične karte, za kašnjenje u vezi sa registarskim tablicama? Ko je odgovoran za igubljene godine na Kosovu?", upitao je on.

Koliko se razumijem u politiku, već smo umorili čak i saveznike. Status kvo, zna se kome ide u prilog, napisao je Lladrovci.

"Način razmišljanja o ’predaji’ i ’nepredaji’ je pravi odraz načina razmišljanja koji odnose sa prijateljima i saveznicima pretvara u rječnik rata, bez ikakve potrebe. Ko je ko bio u ove posljednje tri decenije, govore djela. Naša i sudbina Republike Kosovo je da odluka o njenom oslobađanju nije bila u rukama „političara“ koji žive od riječi", zaključio je Lladrovci.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online