Vlasnik je uhapšen

Ministar unutrašnjih poslova Xhelal Sveçla potvrdio je u objavi na svom Facebook profilu da je policija sprovela akciju na sjeveru Kosova, i da je pronašla i uništila laboratoriju za proizvodnju droge u Sjevernoj Mitrovici, a da je vlasnik laboratorije uhapšen. On je potvrdio da je suvlasnik uništene laboratorije osoba koja je prošlog mjeseca napala Policiju Kosova u Bistričkom Mostu, dok je jedan od uhapšenih u ovoj akciji njegov brat, prenosi Reporteri.

"Uprkos naporima, policije, kriminalci i dalje misle da mogu da nastave da krše zakon i nezakonito se obogaćuju na račun bezbjednosti i dobrobiti građana. Suvlasnik uništene laboratorije je osoba koja je prošlog mjeseca napala Policiju Kosova u Bistričkom Mostu, dok je jedan od uhapšenih u ovoj akciji njegov brat. To su kriminalne strukture koje vrijedno štite Aleksandra Vučića i Petra Petkovića. Svaki pokušaj Srbije da destabilizuje Kosovo preko kriminalnih bandi je uzaludan i propao", navodi Sveçla.

Dodao je da je Vlada Kosova ostaje maksimalno posvećena, ne samo bezbjednosnim pitanjima. već i cijelom društvu, boreći se protiv svake negativne pojave i jačajući državu i pravo.

Ekonomia onlajn prenosi da je policija, u akciji pod imenom "Mač", pretresla tri lokacije.

Tokom te akcije su otkrivene tri laboratorije za uzgoj narkotika, a u jednoj je bilo više od 1.200 biljaka i potrebna oprema.

Policija je, tvrdi portal, uhapsila dvojicu Srba.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri