Potpredsjednik LDK-a

Potpredsjednik Demokratskog saveza Kosova Lutfi Haziri kaže da je izaslanik EU za dijalog Kosova i Srbije Miroslav Lajčak na posljednjem sastanku sa premijerom Albinom Kurtijem rekao da ima primjedbe na dva od šest Kurtijeva uslova, a to su princip reciprociteta i princip paralelnih struktura, prenosi Reporteri.

„Lajčak ima primjedbe na reciprocitet i pitanje paralelnih struktura. Paralelne strukture za međunarodne partnere ne postoje, to su bojkoti, strukture koje su proizašle iz institucija. Identifikujemo ih kao iste strukture. Dok reciprocitet preuzima organizaciju Albanaca na istoku Kosova, to je takođe jedan od principa koji sebi ne može priuštiti”, rekao je Haziri.

Haziri je, za ATV, upozorio da će neke kosovske političare uskoro sankcionisati Sjedinjene Američke Države i da će sankcije biti uvedene na proljeće.

“Vjerujem da američka Vlada i američki narod imaju posebne odnose sa Kosovom. Oni imaju odnose sa Kosovom, a ne sa zvaničnicima. Ne očekujem kolektivne mjere zbog odluka političara na Kosovu. Političari mogu imati sankcije, imamo veliki broj njih na crnoj listi, jedan broj je već sankcionisan, jedan broj će biti sankcionisan na proljeće“, rekao je Haziri.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri