Izbori 23. aprila

Na sjednici CIK-a odlučeno je da će kampanja za vanredne izbore za gradonačelnike u opštinama Sjeverna Mitrovica, Zvečan, Leposavić i Zubin Potok, kao i za izbore za skupštine opština Zvečan i Leposavić, trajati od 4. do 21. aprila. Izbori se održavaju 23. aprila, prenosi Lajmi.

"Potvrda sertifikacije političkih subjekata i kandidata overenih u decembru 2022. godine, obavljaće se od 9. do 13. marta 2023. godine i politički subjekti moći da obavjeste CIK o bilo kakvim promjenama koje imaju u odnosu na kandidature koje su već ovjerene od strane CIK u decembru prošle godine. Prijava za ovjeru političkih subjekata i kandidata za učešće na izborima počinje 9. marta i traje do 18. marta. Žrijeb za rangiranje kandidata i političkih subjekata na glasačkom listiću biće održan 3. aprila 2023. godine", najavio je član CIK-a iz redova PDK Arijanit Elshani.

Elshani je rekao da su određeni i datumi za izbornu kampanju i glasanje za građane van Kosova.

"Period izborne kampanje za političke subjekte i kandidate je od 4. do 21. aprila. Period za promjenu biračkog centra u okviru opštine počinje 22. marta i završava se 2. aprila. Rok za prijavu za registraciju birača van Kosova počinje 20. marta i traje do 27. marta 2023. Period za glasanje putem pošte za birače registrovane van Kosova biće od 8. do 21. aprila. Spisak i adrese biračkih centara biće objavljen 22. marta", dodao je on.

Izvor: Kosovo Online/Lajmi