Kosovo zaslužuje bolje

Lider LDK Lumir Abdixhiku preneo je da je tokom razgovara sa stranim diplomatama shvatio da je samo 2022. godine više od 49.000 građana Kosova dobilo radne vize i iselilo sa Kosova u neke od evropskih drzžava.

Abdixhiku u objavi na Facebooku navodi da svakog dana 134 osobe napuste Kosovo, što na nedjeljnom nivou predstavlja brojku od 1.000 ljudi koji su napustili Kosovo.

"Naši ljudi, vaše komšije, doktori, učitelji, zanatlije, svi s kojima dijelite svoj dan, odlaze. Naši gradovi se prazne, naša sela nestaju, čitave javne službe ostaju bez radnika i profesionalaca. Kosovo se jednostavno prazni i ne možemo više ovako", poručio je Abdixhiku.

Abdixhiku smatra da Kosovo ne treba da bude zatvoreno prema evroatlanskom putu.

"Ne možemo nastaviti sa populizmom vlastodržaca i njihovim depresivnim izjava koje završavaju samo podsmjehom. Odbacite ovaj način razmišljanja. Kosovo nema dug prema takvim ljudima! Naša zemlja ne može biti zatvorena na evroatlantskom putu koji je naša istorijska težnja. Naša zemlja se ne usuđuje da se sukobi sa saveznicima, sada kada joj je potrebna podrška na ovom putu. Naša zemlja ne treba da bude talac prošlosti. Prošlost nas više ne mijenja, budućnost nam se ne dešava", napisao je on.

Predsjednik LDK ističe da se na Kosovu moraju obezbjediti uslovi koje ima Evropa, kako bi se smanjilo iseljavanje.

"Kosovo zaslužuje bolje, Kosovo može više", poručio je Abdixhiku.

Izvor: Kosovo Online