Čorsokak

Šef poslaničke grupe PDK Abelard Tahiri izjavio je danas da su odnosi Kosova i SAD loši, a da su za to odgovorni predsjednica Kosova Vjosa Osmani i premijer Albin Kurti.

Tahiri je u objavi na Facebooku naveo da degradacija odnosa Kosova i SAD znači samo jedno - ćorsokak u pogrešnom istorijskom, političkom i državnom pravcu.

Njegova reakcija uslijedila je nakon što je ambasador Kosova u Vašingtonu Ilir Dugolli u godišnjem izvještaju ministarki spoljnih poslova Doniki Gërvalli-Schwarz naveo da je "američka strana zauzela negativniji stav nego inače".

"Postupanje države domaćina je mnogo brutalnije nego što se može zamisliti. Ovo je slika odnosa između SAD i našeg Kosova, koje danas vode Vjosa Osmani i Albin Kurti. Ovo je jedina priča u koju nikada nismo vjerovali i očekivali da ćemo čuti. Ali ovo se dešava i odvija pred našim očima. Degradacija odnosa sa SAD za Kosovo znači samo jedno: ćorsokak u pogrešnom istorijskom, političkom i državnom pravcu. Za ovo stanje nema komentara. Postoji samo adresa - Vjosa Osmani i Albin Kurti", poručio je Tahiri.

Izvor: Kosovo Online