Saradnja sa međunarodnim partnerima

Bivši premijer Kosova Isa Mustafa istakao je da SAD i EU uporno traže formiranje Zajednice srpskih opština, i dodao da se premijer Albin Kurti nalazi u teškoj poziciji, za koju je, kako kaže, sam kriv, prenosi Albanian post.

Mustafa je istakao da su se okolnosti dosta promijenile.

"Sjever zemlje je van kontrole kao rezultat igara Srbije i elementarnih grešaka rukovodstva Kosova. Sada je svako rješenje posvećeno spriječavanju sukoba, a to nije rješenje u racionalnoj i dobro proračunatoj atmosferi”, rekao je Mustafa.

Mustafa je zatražio od Kurtija da sarađuje sa međunarodnim partnerima i opozicijom, kako bi se dijalog sa Srbijom okončao.

"Mora da sarađuje sa međunarodnim partnerima, ali i sa opozicijom. Tražiti rješenje koje završava proces dijaloga uz uzajamno priznavanje. Sve ostalo su beskrajni dijalog i beskrajni kompromisi“, dodao je on.

Mustafa smatra da je Vlada na čelu sa Albinom Kurtijem podbacila u saradnji sa strateškim partnerima i spoljnoj politici.

"U zdravstvu i obrazovanju se nazadovalo. Inflacijom upravlja Vlada. Javne investicije su pale, a vrijednost budžetskih sredstava je depresirala, neiskorišćena“, naglasio je Mustafa.