Pronađeno vozilo

Policija Kosova je 27. januara saopštila da je pucano na policijski patrolni automobil u Banjskoj, u opštini Zvečan koja je naseljena većinski srpskim stanovništvom.

Kako je saopšteno iz policije, u napadu niko nije povređen, a na policijskom automobilu je pričinjena materijalna šteta. Za osumnjičenima se traga.

"Nadležne policijske jedinice su identifikovale napušteni automobil džip-opel za koji se sumnja da je umješan u slučaj. Takođe, u blizini vozila uočeni su tragovi osumnjičenih lica koja su pobjegla u nepoznatom pravcu", navodi se u saopštenju.

Policija je saopštila da su oduzeli automobil i da je ovaj slučaj okarakterisan kao pokušaj ubistva i napada na službeno lice.

Inače, na sjeveru Kosova, naseljenom većinski srpskim stanovništvom, Policija Kosova je u proteklom periodu zabilježila više napada na njihove pripadnike.

Posljednji incident dogodio se 23. januara u Bistrici, u Leposaviću, kada su dvojica Srba odbila da se zaustave na kontrolnom punktu, a policija je otvorila vatru na automobil i ranila jednog Srbina. Policija je saopštila da je ovaj automobil tokom vožnje udario u policijski automobil.

Policija je tada saopštila da dvojica osumnjičenih, sa inicijalima D.S i M.D, imaju kriminalnu prošlost i da su umješani u više desetina krivičnih djela i prekršaja.