Ministar poljoprivrede

Ministar poljoprivrede Faton Peci rekao je da se stranka Guxo zalaže za sporazum sa Srbijom koji u osnovi ima obostrano priznanje, prenosi Teve 1.

"Stav liste Guxo, a i moj lično, je da se zalažemo za sporazum sa Srbijom koji u središtu ima obostrano priznanje... Čak i vremenski okvir kada se to može realizovati i sprovesti. Bez međusobnog priznavanja ne može, to je jedan od uslova... I sam sam učestvovao u nekoliko regionalnih inicijativa Berlinskog procesa u pregovaračkom procesu, što znači da je politički i diplomatski proces veoma dinamičan, verzije, stavovi, orijentacije se mogu mijenjati za pola sata sa jednog nacrta na drugi“, rekao je on.

Ministar Peci je rekao da Zajednica opština sa srpskom većinom ne može nastati bez saglasnosti Vlade i važnih političkih aktera.

"ZSO ne može da nastane bez podrške i bez saglasnosti prije svega Vlade i svih važnih političkih aktera koji su u zemlji... Poenta je da u fazi u kojoj razgovaramo i na osnovu informacije koje imam, odnosno nema govora o spremnosti da jednostavno imamo udruživanje po nacionalnoj osnovi“, dodao je Peci.

Izvor: Teve 1/Kosovoonline