Teška krivična djela

Policija Kosova saopštila je danas da je uhapsila četiri osobe, članove kriminalne grupe, za koje se sumnja da su izvršili razna krivična djela kao što su "ubistvo u pokušaju", "izazivanje opšte opasnosti", "teška tjelesna povreda", "podmetanje požara", "prinuda", kao i "posjedovanje oružja bez dozvole", prenosi Reporteri.

Kako se navodi u policijskom saopštenju, hapšenje građana Kosova D. S. (1980), K. M. ( 1979),  H. H.  (1960) i  T. Sh. (1973)  je izvršeno na četiri različite lokacije.

Prilikom vršenja kontrola i pretresa na imanjima/stambenim kućama, sprovedeno u cilju prikupljanja materijalnih dokaza, zaplenjeno je 5.000 eura, dvije puške duge i četiri kratke cijevi, dva vozila, četiri mobilna telefona, kao i metalni alat.

Zbog visokog rizika, hapšenje četvorice osumnjičenih izvršeno je uz podršku Specijalne jedinice za ispitivanje i Jedinice za brzo reagovanje policije.

Odlukom nadležnog tužioca Osnovnog tužilaštva u Prištini, četvorica uhapšenih osumnjičenih su upućena u pritvor.

Policija Kosova apeluje na sve građane Kosova koji su bili ili su još uvijek žrtve umješanosti u predmetna krivična djela, da se jave policiji u najbližim stanicama, ili da se jave na javne telefonske linije.

"Tokom sprovođenja ove policijske akcije, koja je proistekla iz sprovođenja tajnih tehničkih mjera uviđaja i nadzora od strane državnog tužioca, osumnjičeni, organizovani kao opasna kriminalna grupa, se terete da su počinili krivična djela kao što su: „ubistvo u pokušaju“, „nanošenje opšte opasnosti“, „teške telesne povrede“, „podmetanje požara“, „prinuda“ i „posjedovanje oružja bez dozvole“. Koristili su oružje sa ciljem zastrašivanja i povređivanja oštećenih. Žrtve su različitih profila, pri čemu su neke od identifikovanih žrtava direktno napadnute, a zadobile su i fizičke povrede", navode iz Policije Kosova.
 
Izvor: Kosovo Online/Reporteri