U toku saniranje posljedica

Ministarstvo unutrašnjih poslova saopštilo je da je situacija sa poplavama na Kosovu u fazi smirivanja i da je znatno bolja nego prethodnih dana, prenosi Koha.

Kako se navodi u saopštenju, jedinice Agencije za vanredne situacije nastavljaju da ispumpavanjem vode iz poplavljenih kuća.

"Stručne jedinice za vanredne situacje nastavljaju da uz pomoć pumpi uklone vodu iz kuća u poplavljenim područjima. Trenutno se radi i na infrastrukturi pogođenoj poplavama kako bi se normalizovale usluge i promet građana. Zahtjevi i potrebe porodica koje su evakuisane u posljednja dva dana i dalje su u fokusu. Operativni centar za vanredne situacije Ministarstva unutrašnjih poslova nastaviće međuinstitucionalnu koordinaciju kako bi odgovarao na eventualne zahteve koje bude dobijao od opština i građana", navodi se u saopštenju.

Obilne kiše izazvale su poplave u nekoliko gradova na Kosovu, poplavljeni su mnogi odjekti, putevi i zemljište. Procjenjuje se da je najteža situacija bila u Skenderaju i na području Mitrovice.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore