Politički analitičar

Politički analitičar Visar Imeri smatra da dijalog Srbije i Kosova ne može da bude okončan u martu ove godine, jer nema direktnih sastanaka i razgovora dvije strane, prenosi Ekonomija onlajn.

"Ne mislim da su rokovi koji su dati mogući, jer vidimo šta se dešava na terenu. Mislim da je ovim intenzitetom i ovim tempom dijaloga nemoguće postići dogovor do marta, to je još dva mjeseca, a nema najve sastank premijera Albina Kurtija i predsjednika Srbije Aleksandr Vučića. Bez sastanaka, bez napretka u dijalogu, mislim da ne možemo da imamo dogovor", rekao je Imeri.

Imeri je dodao da međunarodna zajednica vrši isti pritisak i na Kosovo i na Srbiju, da okončaju proces dijaloga.

"Mislim da pritisak ide u oba smjera jer oba ova politička lidera, obe ove vlade imaju odgovornosti u procesu dijaloga. Dogovor se ne može postići bez obe strane, tako da je pritisak na obe strane. Ne zaboravimo da Srbija, a posebno njen predsjednik Vučić, apsolutno nisu zainteresovani za potpisivanje sporazuma sa Kosovom, jer znaju da to u krajnjoj liniji odgovara Kosovu, što znači da bi trebalo da budemo mnogo zainteresovaniji da završimo proces dijaloga, jer je to za dobro i korist Kosova", rekao je Imeri.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online