Organizatori locirani

Poslanik Demokratskog saveza Kosova Kujtim Shala izjavio je da plan za atentat na predsjednika LDK Lumira Abdixhikua ima političku pozadinu i da su organizatori locirani na Kosovu, ali i u nekim drugim zemljama, prenosi Reporteri.

Shala je rekao da je plan za atentat na Abdixhikua i još trojicu čelnika LDK razotkrila jedna od vodećih obavještajnih agencija iz Evropske unije.

"Danas smo dobili informaciju tom planu, o mreži ljudi povezanih sa tim koji su sa Kosova, i dvije organizacije čije je sjedište van Kosova, jedna iz EU, a druga van teritorije EU. Komunikaciju je presrela jedna od glavnih obaveštajnih agencija zemalja EU, a iz onoga što nam je rečeno, izgleda da je postojao veoma razrađen plan za to", naveo je Shala.

Shala je dodao i da plan za likvidaciju čelnika LDK ima političku pozadinu.

"Iz informacija koje smo dobili, a koje se zasnivaju na presretnutima o kojima govorim, motiv je čisto politički, jasno iskazan, artikulisan. O tome smo obavjestili Policiju Kosova i druge institucije za sprovođenje zakona, kao i naše međunarodne prijatelje i međunarodne organizacije, a ovo pitanje se riješava na više nivoa", kaže Shala.

Upitan da li je u slučaj umješan i neka politička partija sa Kosova Shala je odgovorio:

"Da, naravno, jer mi nemamo političkih protivnika van Kosova"

Dodao je da je riječ o pokušaju da se uklone politički protivnici.

"Tačnije glavni politički protivnik danas, a to je Demokratski savez Kosova", rekao je Shala.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri