Proljećno zasjedanje

Skupština Kosova današnjom plenarnom sjednicom započinje proljećno zasjedanje. Na dnevnom redu je razmatranje nacrta zakona o opštoj bezbjednosti proizvoda, prijedloga rješenja o nerealizovanim kapitalnim projektima Vlade u 2022. godini.

Potom poslanici treba da izaberu dva člana Sudskog savjeta Kosova.

Isto tako na dnevnom redu je i prijedlog za izmjenu i dopunu zakona koji se odnose na racionalizaciju i uspostavljanje linija odgovornosti izvršnih agencija, kao i izmjene i dopune Zakona o državnim penzijskim sistemima.

Pored toga proljećno zasjedanje treba da se bavi i razmatranjem godišnjeg izvještaja Nezavisne komisije za medije za 2021. godinu, godišnjeg izvještaja Regulatornog organa za elektronske i poštanske komunikacije za 2021. godinu, Izvještaja o radu Centralnih javnih preduzeća, izvještaja sa preporukama nadzora nad sprovođenjem Zakona o elektronskom nadzoru lica čije je kretanje ograničeno odlukom suda, izvještaja sa preporukama nadzora nad sprovođenjem Zakona o notarima.

Poslanici treba da razmotre i preporuke koje proizilaze iz razmatranja Izvještaja revizije za godišnje finansijske izvještaje Univerziteta u Prištini za 2021. godinu.

Skupština će se baviti i preporukama u vezi sa Izvještajem o reviziji za finansijske izvještaje Ministarstva zdravlja za 2021. godinu, kao i preporukama u vezi sa Izveštajem revizije za finansijske izvještaje Kliničke i Univerzitetske bolničke službe Kosova za 2021. godinu.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri