Građani i prolaznici jučer su na Prevalcu vidjeli scene kao iz filmova. Spor se dogodio između nekih uličnih prodavaca i vozača kabadahije koji je parkirao svoj automobil ispred njihovog štanda.

Verbalna svađa se potom pretvorila u "kratki film" kada je na mjesto događaja stigao policajac u civilu. Vlasnici štanda su za Indeksonline rekli da je policajac, ne pokazujući dokaze o svojoj dužnosti, izvukao pištolj i uperio ga u trojicu braće Shabani.

Indeksonline je osigurao snimak ovog događaja kada je policajac prvo izvadio pištolj i držao ga u rukama, a zatim povisio ton, naredivši im da legnu na zemlju.

Prema riječima svjedoka, policajac je oko 15 minuta nakon ovog incidenta otišao do automobila i izvadio ličnu ispravu da dokaže da je policajac.



“Policajac je poznavao osobu s kojom smo se verbalno sukobili. Jedan od njih je imao automobil bez carine i registracije, koji je pobjegao sa lica mjesta. Isti automobil je zatim zaplenila policija u Štrpcu. Policajac je izvadio pištolj, a da nam nije rekao da se bavi ovom profesijom i da je tek nakon 15 minuta uzeo lični dokument iz automobila. Tada je pozvao policijsku patrolu, čije je ponašanje bilo potpuno nekorektno. Policija nam je uzela mobilne telefone i izbrisala snimke koje smo imali za ovaj slučaj i svjedočenje neprofesionalnog ponašanja. Iako smo bili žrtve napada, policija nas je privela i odvela u stanicu na razgovor. O ovom događaju smo obavijestili i Inspektorat”, rekao je za Indeksonline jedan od braće Shabani.

Povodom ovog slučaja Indeksonline je uputio pitanje i Inspektoratu, ali još nije dobio odgovor.



Inače, Policija Kosova je predmetni slučaj opisala kao laku tjelesnu povredu.

„Nakon svađe, četvorica osumnjičenih kosovskih muškaraca fizički su napali žrtvu Kosovara, povređenima je pružena medicinska pomoć. Odlukom tužioca nakon saslušanja, stranke su puštene na slobodu i predmet ide u redovnu proceduru”, navodi se u izvještaju policije o jučerašnjem slučaju u Prevalcu.

Izvor: Indeksonline/info-ks.net