Poslanik VV-a

Poslanik Pokreta Samoopredjeljenje Armend Muja rekao je da njegova stranka dolaskom na vlast nije dozvolila podjelu Kosova, i naglasio da neće dozvoliti formiranje Zajednice srpskih opština na etničkoj osnovi, prenosi Klan Kosova.

Muja je istakao da je Samoopredjeljenje ispunilo obećanja za aplikaciju Kosova za članstvo u Evropskoj uniji, Savjetu Evrope, kao i rad na liberalizaciji viznog režima.

"Ključna su dva pitanja. Prvo su ideje za stvaranje "Zajednice", a drugo potencijal za razmjenu teritorija. To je detaljno potvrdio John Bolton, u prošlonedjeljnom intervjuu jasno pokazuje kako se politička elita Kosova u saradnji sa političkim elitama u Srbiji, predsjednikom Aleksandrom Vučićem, dogovorila da želi da podjeli Kosovo. Ovo smo sprečili", kazao je Muja.

Prema njegovim riječima, ZSO na Kosovu neće biti.

"Drugi su bili svi ti napori da se formira 'Zajednica', čemu se protivimo. 'Zajednice' na Kosovu neće biti. U tom smislu, naša dužnost je bila da ojačamo poziciju Kosova, posebno u orijentaciji ka evropskim integracionim projektima", rekao je Muja.
 
Izvor: Kosovo Online/Klan Kosova