Šta ima a šta nema...

Pokret Samoopredjeljenje (VV) ponovo je objavio video snimak u kojem iznosi optužbe na račun stranaka koje su nekada bile na vlasti, prenosi Ekonomija onlajn.

Uz spot koji je objavljen na Facebook stranici Samoopredjeljenja, ova partija postavlja pitanje: Šta ima a šta nema ove dvije godine na Kosovu i navodi da "nema krađe, iznuda ni bogaćenja političara".

"Nema bogaćenja preduzeća i porodica vezanih za vlast. Država postoji jer nema bandi. Ima razvoja jer nema mržnje. Postoji vizija. Postoji država jer postoji društvo. Postoji Republika", navode iz Samoopredjeljenja.

U spotu se poručuje da više nema vlasništva nad carinskim terminalima, da nema iznude desetina miliona eura od javnih preduzeća od strane oligarha, oprosta miliona eura za velike domaće i strane kompanije jer nekome pripadaju, da nema više porodičnih i partijskih imenovanja u odborima javnih preduzeća...

"Nema više poslova bez konkursa ili sa nameštenim konkursom. Institucije više ne ucjenjuju partijski sindikati. Nema gostoprimstva za srpske zločince u kabinetu premijera. Nema srpskih izbora ili referenduma unutar Kosova. Srpska lista više nema moć da uslovljava vlast. Nema utočišta za drogu i kriptovalute na sjeveru zemlje. Nema potpisa za „Zajednicu" ili „Asocijaciju" i nema izvinjenja za teritoriju. Nema lobiranja za podjelu Kosova. Nema krađe, iznude, bogaćenja političara od politike. Nema bogaćenja preduzeća i porodica vezanih za vlast. Nema kriminalnih bandi. Postoji država, postoji društvo", kaže se u video-snimku Samoopredjeljenja, prenela je Koha.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia online/Koha ditore