Portparol Vlade Kosova

Portparol Vlade Kosova Perparim Kryeziu reagovao je nakon što je slovenački medij "Prava" objavio da je premijer Albin Kurti dobio milione evra od kompanije "GEN" za kampanju Pokreta Samoopredjeljenje, istakavši da su ove tvrdnje neistinite, prenosi Koha.

Prema navodima slovenačkog medija, u ovu aferu su umješani premijer Albin Kurti i ambasador Kosova u Hrvatskoj Martin Berishaj. Međutim, Kryeziu tvrdi da su ove tvrdnje netačne.

"Luka Pers, jedan od osnivača portala Prava, je pseudonovinar koji je donedavno radio za Nova24TV, ekstremno desničarsku novinsku organizaciju. Portal je toliko irelevantan da jedva možete da ga pronađete na mreži... Tvrdnje portala koji je osnovao pseudonovinar koji je radio za ekstremno desničarsku novinsku organizaciju, čiji je Twitter nalog suspendovan zbog širenja lažnih vijesti, definitivno su neistinite", napisao je Kryeziu.

On je kritikovao i medije na Kosovu koji su distribuirali izvještaj ovog medija.

"Širenje ove "vijesti" sa ovako sumnjivog portala na nekim našim portalima, bez ikakve provjere istorije Prave i profila Luke Persa, u najboljem slučaju je neprofesionalno i neetično. Pogotovo kada se zna da je 2021. godine nalog Luke Persa na Twitteru suspendovan upravo zbog distribucije lažnih vijesti. Tretman takve "vijesti" od strane opozicionih partija kao nacionalne teme je, u najmanju ruku, opoziciona sterilnost", dodao je Kryeziu.

Na navode slovenačkog portala reagovao je poslanik Demokratskog saveza Kosova Xhafer Tahiri koji je rekao da izražavaju zabrinutost zbog kontinuiranog izvještavanja medija u Sloveniji o ovoj milionskoj aferi.

"LDK zahtjeva da se ovim uznemirujućim sumnjama koje opterećuju imidž Kurtija pozabavi Vlada", rekao je Tahiri.

Potpredsjednica Demokratske partije Kosova Vlora Çitaku, povodom ovog slučaja rekla je da Martin Berishaj nastavlja da bude ambasador, uprkos skandalima objavljenim u slovenačkim medijima.

Izvor: Kosovo Online/Koha ditore