Bivši general OVK

Bivši general OVK Selim Krasniqi optužio je Srpsku listu da je, kako navodi "na zahtjev srpske zločinačke vlasti, namjestila slučaj i našla povoljan trenutak da napadne Azema Kurtaja", koji se trenutno nalazi u pritvoru jer je iz vatrenog oružja upucao 11-godišnjeg srpskog dječaka i mladića (21) koji su nosili badnjak.

"Ovo je hibridni rat koji Srbija i Rusija koriste, da bi uneli nemir i stvorili uslove za podjelu teritorije i sabotiranje naše zemlje. Mučenikov sin tvrdi da je bio primoran da puca u samoodbrani, a da nije imao namjeru da bilo koga ubije ili rani, a još manje maloljetnika! Šta i kako treba da postupi član BSK? Da li je trebao da okrene leđa i dozvolio da ga ponize ili ubiju? A da je imao namjeru da ubije, ne bi pucao ni po asfaltu ni u vazduh, već bi pucao pravo u njih, a ne u djecu! Ko treba nazvati krivim, onaj ko je pucao u samoodbrani ili zločinci koji su napali grupu oficira koji su bili na putu ne izazivajući nikoga?", naveo je Krasniqi.

Krasniqi je dodao da se postavlja se pitanje ko je podstrekavao i koliko su plaćeni Srbi "od zločinačke države Srbije i Srpske liste za provokaciju i napad na oficira KBS-a"?

"Pa vidite kuda su nas doveli neodgovorni političari, lokalne i međunarodne institucije, tretirajući Srbe kao supergrađane i boreći se, progoneći i zatvarajući dokazane patriote koji su krv prolili za ovu zemlju", naveo je između ostalog Krasniqi.

Izvor: Kosovo online/Gazeta demos