NOVA VERZIJA DOGAĐAJA

Majka povrijeđenog u jučerašnjem incidentu u selu Drajkovce kod Štrpca Zorica Stojanović je izjavila da prema informacijama koje ima osumnjičena osoba za ranjavanje njenog sina Stefana Stojanovića nije pucala na njih već da se metak od asfalta odbio (rikošetirao) i da je ranio u rame njenog sina.

- Nisam znala šta i kako se desilo, samo sam znala da je ranjen, blokirali su put, jedva smo živi stigli do Štrpca. U Štrpcu se već sanirali ranu, vidjeli šta je kako je i poslali ga ovamo (Bolnica u Lapljem selu) - kazala je ona ispred bolnice.

Dodaje da, kako je čula, djeca su se igrala sa badnjakom.

- Pošto je bilo Badnje veće, slikali su se u Gotovuši i naišao je taj čovjek, Albanac, Šiptar, ne znam koji. Pucao na put, na asfalt, nije pucao na njih (mladiće) i pored mog sina ranjen je i još jedan mladić. Hvala bogu dobro je živo i zdravo - kazala je Zorica Stojanović, prenosi Danas.

Međutim, nakon što su mediji prenijeli njene riječi, reagirao je gradonačelnik Štrpca i potpredsjednik Srpske liste Dalibor Jevtić .

On je naveo da je A.K. pucao na grupu ljudi koja je nosila badnjake i da su to, kako je istakao, rekli i očevici pucnjave u kojoj su ranjeni dječak i mladić srpske nacionalnosti.

- To stoji u zvaničnim izvještajima Policije i Tužilaštva - naveo je Jevtić reagujući na navode Stefanove majke.

- Stefanova majka u stanju šoka nije imala sve informacije. Nemojte da zloupotrebljavate njenu muku, da li metak rikošetira ili ne to je bio pokušaj ubistva - dodao je još Jevtić na Twitteru.

Ranjavanje dvojice Srba kod sela Drajkovce, općina Štrpce je našlo na oštru osudu kosovskih i međunarodnih zvaničnika.

Osnovno tužilaštvo u Uroševcu je podnijelo zahtjev za određivanje mjere pritvora za osumnjičenog, koji je za nepunih sat poslije incidenta uhapšen.

Danas.rs/Faktor