Tužilaštvo

Osnovno tužilaštvo u Uroševcu zatražilo je od Osnovnog suda u tom gradu određivanje jednomjesečnog pritvora osumnjičenom za ranjavanje dječaka i momka srpske nacionalnosti kod Štrpca, navodeći da je osumnjičeni sat vremena prije toga na Brezovici zbog gužve u saobraćaju pucao pet puta u vazduh, prenosi Reporteri.

Navodeći da se radi o krivičnom djelu „teškog ubistva u pokušaju“, pošto je, kako dodaju, ranjavanje uslijedilo poslije verbalne svađe, prenosi Reporteri. Tužilaštvo ističe da postoji osnovana sumnja da je osumnjičeni 6. januara, oko 14 časova, u selu Gotovuša, na teritoriji opštine Štrpce, namjerno pokušao da oduzme život dječaku i momku.

Tužilaštvo navodi da je poslije verbalne svađe osumnjičeni izvadio revolver marke „mosberg” i dva puta pucao.

"Uslijed pucnjave oni su zadobili tjelesne povrede, zbog kojih su upućeni, najpre, u Dom zdravlja u Štrpcu, a zatim u bolnicu u Gračanici. Time je, prema Krivičnom zakoniku, osumnjičeni izvršio krivično djelo „teško ubistvo u pokušaju“", navode iz Tužilaštva.

Takođe, prema Tužilaštvu osumnjičeni je počinio i krivično djelo „upotreba opasnog oružja ili alata“.

"Isto tako, pošto je prije ranjavanja mladih Srba, oko 13 časova, na Brezovici, pucao pet puta u vazduh, nakon što nije mogao da prodje vozilom marke „golf“ zbog gužve, on je, prema Tužilaštvu, počinio i krivično djelo „izazivanja opšte opasnosti“, navode iz Tužilaštva.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri