Osuda

Ministrica spoljnih poslova i dijaspore Donika Gervalla ocjenila je ranjavanje dvojice mladića u Štrpcu kao neprihvatljiv i nedopustiv zločin.

Ona je rekla da odgovorni za ovaj zločin moraju i da će se suočiti sa pravdom. 

"Današnje ranjavanje u Štrpcu dvoje mladih, državljana Republike Kosovo, predstavlja neprihvatljiv i nedopustiv zločin. Osoba ili osobe odgovorne za ovaj zločin moraju i biće suočene sa pravdom. Institucije Republike Kosovo intenzivno rade na rasvjetljavanju okolnosti ranjavanja dvoje mladih ljudi u Štrpcu. Čestitam Policiji Kosova na brzom i adekvatnom reagovanju, ne ostavljajući mjesta dilemi. Snažno osuđujući ovaj zločin, istovremeno pozivam na zaustavljanje svake tendencije manipulacije i predrasuda o motivima“, napisala je Gervalla na Facebooku.

"Želeći dvojici mladića brz oporavak, a njihovim porodicama hrabrost i mudrost da se suoče sa ovom teškom situacijom za njih, pozivam sve građane Republike Kosovo da ostanu mirni i ne nasjedaju na pojedince ili strukture koji koriste katastrofe da podstiču tenzije bez ikakve realne osnove“, dodala je Gervalla.