Kakva je logika premijera?

Lider Alijanse za budućnost Kosova Ramush Haradinaj kritikovao je premijera Albina Kurtija zbog njegovih stavova o odnosu Kosova i SAD iznetih u intervjuu za Glas Amerike. Haradinaj je upitao zašto Kurti po svaku cijenu želi da od Amerike napravi dio problema kada je, kako je naveo, bila i jeste dio rješenja.

"Kakva je logika premijera kada kaže da SAD ne mogu da predstavljaju Kosovo, kada se ne pamti da je Amerika tako nešto tražila! Zašto Albinu Kurtiju nije palo na pamet da 1999. kaže da Amerika ne može da oslobodi Kosovo! Zašto on po svaku cijenu želi da od Amerike napravi dio problema kada je bila i jeste dio rješenja. Zašto Albin Kurti pokušava da stvori utisak da je možda žrtva „međunarodne zavjere“! Ili pokušava još jednom da glumi žrtvu, kao 2020!", napisao je Haradinaj na Facebooku.

On je naveo da su dužnosti i obaveze premijera teške, posebno u slučaju Kosova, ali da ako neko ne može da se suoči sa izazovima koje vrijeme donosi, da onda ne može da traži krivicu bilo gdje drugde osim u sebi.

"Kosovo nema luksuz da pravi eksperimente tako što će biti neprijateljski nastrojeno prema strateškim partnerima, već treba da uspostavi i obnovi drugu fazu saradnje. To znači da premijer mora da napravi zaokret od 180 stepeni jer je u pogrešnom pravcu! Ova godina ne može da se nastavi sa istim greškama, jer je ovim kursom ugrožena i sama egzistencija države. Vjerujem u te zemlje, na čelu sa Amerikom, koje su nas zatekle u teškim vremenima", naveo je Haradinaj.

Izvor: Kosovo Online