Politički analitičar

Politički analitičar Milazim Krasniqi smatra da Zapad igra igru da privuče Srbiju ka sebi, odnosno da je odvoji od Rusije zbog čega je spreman i da napravi ustupke Srbiji na Kosovu, prenosi Ekonomija onlajn.

"Geopolitički kontekst je veoma loš, nepovoljan za Kurtijevu Vladu. Vlada je morala da ga analizira, morala je da zna da Zapad ima strateški interes da odvoji Srbiju od Rusije. U ovom slučaju treba znati da oni mogu da naprave ustupke“, rekao je on.

Krasniqi je komentarišući rad premijera Albina Kurtija u proteklih godinu dana rekao da je Vlada uradila pravu stvar što je zabranila srpski referendum i izbore, dodajući da su to trebalo da urade i prethodne vlade. Što se tiče odluke o registarskim tablicama, on je rekao da je suprotstavljanje američkim sugestijama Vladu dovelo u zamku.

Poslije tih situacija, kako smatra, pojačan je pritisak na Vladu i iz Vašingtona i iz Brisela.

„Bila je pogrešna odluka da on jednostrano sprovodi odluku o registarskim tablicama suprotno američkim sugestijama i to ga je sada stavilo u zamku a pritisak se iz Brisela i Vašingtona mnogo povećao. Mislim da će mu biti potrebno mnogo energije da povrati povjerenje Vašingtona i Brisela“, rekao je Krasniqi.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online