Ocjena!

Analitičar Fidan Ukaj ocjenjuje da je Srbija, uprkos svim problemima koje kako navodi "izazivaju predsjednik Aleksandar Vučić i ministar spoljnih poslova Ivica Dačić i dalje privilegovanija od Kosova kod međunarodne zajednice", prenosi Ekonomija onlajn.

„Srbija je povlašćena jer je na njenom čelu bivši ministar informisanja Aleksandar Vučić i Dačić koji je bio i u vrijeme Miloševića. Upravo ova dva čovjeka danas vladaju Srbijom i iako se predsjednik Vučić direktno izjasnio da je za barikade, međunarodna zajednica ih ipak toleriše”, rekao je Ukaj.

On je rekao da se nada da će mjesec mart, pod pritiskom međunarodne zajednice prema Srbiji, biti odlučujući za konačan sporazum.

“Nadamo se da će mjesec mart, koji je međunarodna zajednica odredila kao kraj ove sage o pregovorima Kosova i Srbije, biti konačan datum, naravno, uz pritisak međunarodne zajednice, posebno prema Srbiji”, rekao je Ukaj.

On je dodao da 2023. godina Kosovo zatiče sa neriješenim statusom, sa lošom ekonomijom, uz inflaciju i odlazak velikog broja građana u inostranstvo.

Izvor: Kosovo Online/Ekonomia Online