Bivši lider LDK

Bivši premijer i bivši lider Demokratskog saveza Kosova Isa Mustafa kaže da iako je Vlada Albina Kurtija promovisana kao Vlada promjena i nade, u stvarnosti to nije tako, prenosi Zeri.

“Ova vlada je promovisana kao vlada promjena, a još više kao vlada nade, ali pozitivne promjene se nisu dogodile ni na jednom polju. To je vlada koja nije pokazala sposobnost da gleda naprijed i da se bavi budućnošću, već je postala zarobljenik prošlosti, bilo zbog svojih rigidnih političkih stavova bilo zbog predrasuda o prošlim vladama. Vlada represivne logike, koja se diči podacima o hapšenjima, umjesto da se hvali podacima o poboljšanju života građana“, rekao je Mustafa.

Prema Mustafinim riječima, tokom 2022. godine Vlada na čelu sa Albinom Kurtijem uglavnom je podbacila u saradnji sa strateškim partnerima, ali je nazadovala i u zdravstvu, obrazovanju i ekonomiji.

“Ovoj vladi su nedostajali prioriteti, nije se fokusirala ni na jednu oblast koja bi identifikovala njen kurs upravljanja. Apsolutno je podbacila u saradnji sa strateškim partnerima i u spoljnim poslovima, nazadovala je u zdravstvu i obrazovanju, a javne investicije su pale”, naglasio je Mustafa.

Izvor: Kosovo Online/Zeri