Dramatičan doček

Tokom novogodišnje noći na Kosovu tri osobe su povređene od zalutalih metaka i 11 od pirotehničkih sredstava, preneo je medijima ljekar Urgentne klinike u Prištini Ejup Govori.

Među povređenima je i jedna osmogodišnja djevojčica kojoj će biti amputirani prsti usljed povrede zadobijenih od pirotehničkih sredstava.

"Tokom noći dobili smo tri slučaja povreda iz vatrenog oružja, kako nam je rečeno, ne zna se odakle su meci došli, pa smo ih zaveli kao povede od zalutalih metaka. Povrede su u donjim ekstremitetima, a radi se o osobama u starosti od 36, 26 i 15 godina. Kod djevojčice od 15 godina je rendgenskim snimkom pronađen je metak u ekstremitetu. Ona je zbrinuta na ortopediji, gdje joj je izvađen metak. Stanje im je stabilno i moguće je da će neki biti otpušteni. Kada je riječ o djevojčici ona će morati na dalje liječenje“, objasnio je lekar.

Govori je preneo i da je primljeno i 11 osoba koje su zadobile povrede od pirotehničkih sredstava, navodeći da se uglavnom radi o povredama gornjih ekstremiteta.

U nekim slučajevima, zbog teže povrede su amputirani prsti.

Najozbiljnije povrede zadobila je osmogodišnja djevojčica kojoj će, kaže, biti amputirani prsti.

Govori je kazao da su njene povrede veoma ozbiljne i da mora biti sprovedeno amputiranje prstiju.

U Kosovu Polju izbio je, u novogodišnjoj noći, požar u jednom stanu, a izazvao ga je pirotehničko sredstvo koje je u stan uletelo.

Vijest je na Facebooku objavila Antigona Uka - Lutfiu, portparolka Vrhovnog suda, koja je stanarka bloka u kome se nalazi stan u kojem je izbio požar.

Ona je saopštila da je vatromet koji je je izazvao požar ispalio neko ko je slavio napolju. Na sreću, prenosi Reporteri, vlasnik se u trenutku požara, nije nalazio u stanu.

Policija i vatrogasci su, zbog požara, evakuisali stanare iz pogođene zgrade.

Uka - Ljutfiu je pozvala, je zbog ovog slučaja, na uvođenje zabrane uvoza pirotehničkih sredstava.

Izvor: Kosovo Online