Srbi na Kosovu su Vučićevi taoci

Srpski građanski pokret "Odgovor" reagirao je nakon nedavnih događaja na sjeveru Kosova.

Ovaj pokret je putem teksta na Twitteru poručio da je za ovu situaciju kriv predsjednik Srbije Aleksandar Vučić.

Po njima će Srpska lista, Severna brigada i Wagner izazvati krvoproliće na Kosovu i u Srbiji, a Srbi na sjeveru zemlje taoci su Vučića.

“Terorističke organizacije Lista Srba, Severna brigada i Wagner, koje kontrolira Aleksandar Vučić, izazvat će krvoproliće na Kosovu i u Srbiji, ako se hitno ne zaustave njegove zločinačke namjere! Srbi na Kosovu su Vučićevi taoci”, ističu.

Također, Odgovor ističe da su propala nastojanja kriminalne skupine Veselinović-Radoičić da potakne sukob u Zubinom Potoku te da Vučić želi rat na Kosovu.

"Još jedan pokušaj organiziranja sukoba u Zubinom Potoku od strane pripadnika kriminalnog klana Veselinović-Radoičić, srećom, nije uspio", dodaje Odgovor.

“Granate koje su koristili za izazivanje oružanih sukoba u regiji poslale su jezivu poruku međunarodnoj zajednici. Vučić samo želi rat na Kosovu”, zaključuju.

Grupe građana Srbije na sjeveru su još 10. decembra podigle barikade protiv hapšenja bivšeg srpskog policajca od strane Policije Kosova.

Budući da su barikade blokirale ceste koje vode prema graničnim prijelazima Jarinje i Brnjak – koji povezuju Kosovo i Srbiju – ove dvije tačke zatvorene su za promet.

Izvor: info-ks.net/Telegrafi