Alarmantan trend

Ekipu kosovske televizije napale su maskirane osobe u selu Zupče u Zubinom Potoku dok je izvještavala sa mjesta barikada koje su podigle srpske kriminalne grupe na sjeveru. Udruženje novinara Kosova reagovalo je povodom ovog događaja.

„U alarmantnom trendu, UNK je danas obavješten o još jednom ozbiljnom napadu na novinare koji izvještavaju sa sjevera zemlje. Maskirana lica su napala ekipu Kljan Kosova u Zubinom Potoku“, saopštio je UNK.

Kako se navodi u saopštenju, ekipa koju čine novinari Qendresa Belagoshi i Drin Demiri, kamerman Agon Bejtulahu i vozač Elsad Sinani napadnuti su danas u selu Zupče.

„Novinarki Belagoshi i vozaču Sinani je ukazana ljekarska pomoć nakon što su ih kamenjem razbijena stakla automobila udarila u lice. U međuvremenu, Demiri i Bejtulah su pobjegli nepovređeni. O slučaju je obavještena i Policija Kosova. Napadi koji su u toku predstavljaju ozbiljnu pretnju po bezbjednost novinara i sprečavaju izvještavanje o dešavanjima na sjeveru. Zbog toga UNK traži od Kfora i Euleksa da odigraju dodatnu ulogu u garantovanju fizičke bezbjednosti novinara, koji su i dalje meta napada koje organizuju grupe maskiranih ljudi“, navodi se u reagovanju UNK-a.