Sastanak

Premijer Kosova Albin Kurti saopštio je poslije sastanka sa komandantom Kfora general-majorom Micheleom Ristuccia i šefom Eulexa Larsom-Gunnarom Wigemarkom da je zajednički zaključak da "treba vratiti slobodu kretanja i da ni na jednom putu ne bude barikada".

Kako se navodi u saopštenju iz Kurtijevog kabineta, na sastanku kome su prisustvovali zamjenik premijera Bislimi i ministar unutrašnjih poslova Sveçla, razgovarano je o bliskoj saradnji između Vlade Kosova, Kfora i Eulexa u okviru mandata koje imaju.

Kako navodi Kurtijev kabinet, bilo je riječi i o "djelovanju kriminalnih struktura na sjeveru Kosova koje ozbiljno utiču na bezbjednost".

"Tokom sastanka dogovoren nastavak bliske međuinstitucionalne saradnje i koordinacije djelovanja, u službi mira i bezbjednosti za sve građane Kosova, što je zajednički cilj i prioritet institucija Kosova, Kfora i Eulexa“, navodi se u saopštenju.

Na kraju saopštenja se naglašava da je "istaknut dokazani profesionalizam, razboritost i hrabrost Policije Kosova u održavanju bezbjednosti i javnog reda na cijeloj teritoriji Republike Kosovo“.