PK u svojoj misiji

Nakon pucnjave u blizini patrole Kfora u Zubinom Potoku, reagovao je ministar unutrašnjih poslova Xhelal Sveçla, koji je ove napade nazvao igrama predsjednika Srbije Aleksandra Vučića

"U početku su izjavili da je u Zubinom Potoku došlo do oružanih sukoba koje je pokrenula Ppolicija Kosova i njene specijalne jedinice. Međutim, kada su shvatili da su kriminalne bande koje on podržava napale KFOR, žele da demantuju sve napade“, napisao je Sveçla na društvenoj mreži Facebook.

Dodao je i da barikade treba odmah ukloniti, a da Srbija prestane da organizuje i podržava nelegalne kriminalne strukture koje žele da destabilizuju Republiku Kosovo.

"Policija Kosova će nastaviti da igra svoju ulogu i ispunjava svoju misiju. Apelujem na sve građane da ne nasedaju na propagandu Srbije za podsticanje novog sukoba i da sarađuju sa policijom i organima reda“, napisao je ministar unutrašnjih poslova.

Inače, sinoć su pripadnici mirovnih snaga Kfora potvrdili da je pucano u blizini njihove jedinice u Zubinom Potoku.

"Možemo da potvrdimo da je prije nekoliko sati patrola Kfora, dok je dežurala u okolini Zubinog Potoka, čula i vidjela nekoliko pucnjeva u njenoj blizini. Povređenih nema i nema materijalne štete. Provjeravamo činjenice sa terena i naknadno ćemo objaviti više detalja“, naveo je Kfor u odgovoru za RTKlive.