Šta još treba da se desi!?

Predsjednik Demokratske partije Kosova Memli Krasniqi je nakon skandala u bolnici u Peći, gdje je prema pisanju medija, mrtva beba stavljena u veš mašinu, rekao da je šokiran ovim slučajem i zatražio od premijera Albina Kurtija da što prije imenuje ministra zdravlja, prenosi Reporteri.

"Šta još treba da se desi na Kosovu da bi ova Vlada ozbiljno shvatila sektor zdravstva? Gdje je ministar? Gdje je direktor Kliničkog centra? Zašto ovaj slučaj pokušavaju sakriti? Prije samo tri sedmice u dvorištu zdravstvene ustanove ubijena je žena. Da li iko u ovoj Vladi ima moral ili svi gledaju samo na lične pozicije i privilegije? Premijeru, imenuj ministra zdravlja što pre, Bog blagoslovio pacijente. Kriminal je zauzeo sektor", rekao je Krasniqi.

Portparol Osnovnog tužilaštva u Peći, Shkodran Nikqi rekao je da se slučaj dogodio prošle sedmice i da je istraga u početnoj fazi.

Dodao je da se tužiteljka koja radi na slučaju sastala sa roditeljima bebe i obavjestila ih o slučaju.

“Slučaj se dogodio prošle sedmice. Tužilac je izašao na lice mjesta. U tužilaštvu smo u početnoj fazi istrage i ne možemo da podjelimo više informacija zbog osjetljivosti slučaja. Tužiteljka je upoznala roditelje bebe sa cijelim slučajem“, rekao je on.

Ovu vijest je potvrdio i glavni tužilac Osnovnog tužilaštva u Peći Agim Kurmehaj, koji je rekao da su počele istrage u vezi sa ovim slučajem. On je potvrdio da je beba mrtva.

“Počele su istrage. Tu je uključena i zdravstvena inspekcija, sada ispitujemo da li ima odgovornih za ovo što se desilo, da li postoji eventualna odgovornost. Da, beba je bila mrtva", rekao je.

Izvor: Kosovo Online/Reporteri